Engagment Ring

5 tips bij het vinden van de perfecte verlovingsring.

Is de tijd aangebroken in je relatie om de volgende grote stap te zetten? Middels deze tips maken wij jouw het veel makkelijker bij het vinden van de perfecte verlovingsring.


Allereerst moet het verschil kenbaar gemaakt worden tussen een verlovingsring en een trouwring! Een verlovingsring wordt meestal alleen gekozen en de trouwringen samen. Volgens de oude traditie moet een verlovingsring op zijn minst een steen bevatten waar de trouwring gewoon glad en egaal mag zijn.

Tip 1

Probeer de smaak te pakken te krijgen. Hoe kleed je aanstaande zich aan en welke ring zou hierbij passen? Je doet dit per slot maar 1x in heel je leven dus zorg ervoor dat je ook de geschikte ring uitkiest. Tegenwoordig kunnen we verlovingsringen in twee stijlen verdelen. De 'klassieke' solitaire stijl van een bepaalde edelmetaal bezet met 1 steen. Wat tegen ook een hype is zijn de 'moderne' verlovingsringen. Deze hebben veelal een gedurfde

Tip 2

Ringmaat! Natuurlijk kan je proberen om de ringmaat te raden als je het aanzoek een verrassing wilt houden, maar probeer in ieder geval om de exacte ringmaat vast te stellen.

Tip 3

Budget! Wees niet bescheiden en geef aan wat je wilt besteden aan een verlovingsring. Alles omtrent trouwen kost eenmaal geld en dit weten onze medewerkers in de winkel ook goed. Het gaat voornamelijk om het gebaar maar de juiste ring hoort hierbij op zijn plaats. Denk niet alleen dat hoe duurder de ring hoe beter, maar denk ook aan wat je partner zou willen.

Tip 4

Hou er rekening mee dat de verlovingsring veelal gecombineerd wordt met de trouwring. Aangezien trouwringen achteraf worden uitgekozen door beide, is het misschien wel een goed idee of dit gecombineerd kan worden.

Tip 5

Vraag altijd om advies! Dit kan buiten onze medewerkers ook naasten zijn in de omgeving van je partner of jezelf. Probeer wel zelf meer initiatief te tonen. Jij bent trouwens diegene die jouw partner beter kent dan anderen.