Trouwringen

Bij uw zoektocht naar trouwringen moet u er bij bewust zijn dat deze levenslang gedragen zal worden. Hierdoor worden trouwringen oudsher gemaakt van duurzame edelmetalen zoals goud, zilver of platina. Hedendaags zijn er ook andere materialen die gebruikt worden bij trouwringen. Denk hierbij aan carbon, titanium, palladium, black zirkonium en zelfs trouwringen van hout. In onze winkel kunt u alvast oriënteren op trouwringen en inspiratie op doen. De mogelijkheden zijn enorm. U heeft bijvoorbeeld de keuze uit verschillende materialen, vorm, stenen en gravure. Het is in ieder geval een prachtig moment waarbij keuzes gemaakt kunnen worden.

Trouwringen van Goud

0f74d2991cca33397dba2bde462f0960.jpg

Bij trouwringen wordt nog steeds het meeste gemaakt van goud. Tegenwoordig is goud ook leverbaar in witgoud en rosegoud. Goud is een edelmetaal dat altijd mooi blijft en zeer geschikt voor jarenlange gebruik. Trouwringen zijn bijna nooit gemaakt van pure goud. Puur goud(24-Karaat 100% zuiver) is namelijk te zacht waardoor men goud vermengt met andere edelmetalen. Hoe meer men vermengt hoe lager het karaatgehalte van het goud. Hieronder is aangegeven uit hoeveel procent goud de karaatgehaltes bevatten;

14-Karaat(585/1000) : 58,5% goud.
18-Karaat(750/1000) : 75% goud.
22-Karaat(916/1000) : 91,6% goud.

Trouwringen van Platina

Diamond-rings-from-Blue-Nile.jpg

Bent u gek op de kleur van witgoud en zilver maar vindt je deze toch nog steeds te kwetsbaar? Dan is wellicht platina wel iets voor u. Platina is eigenlijk niet duurder dan goud zoals vaak wordt beweerd maar de arbeid maakt het duurder. Het is het hardste edelmetaal dat er is en neemt heel veel tijd in beslag om platina te verwerken in een sieraad. Bent u misschien allergisch voor zilver of witgoud? Dan is platina ook een geschikt alternatief.Platina is namelijk puurder dan alle andere edelmetalen en veroorzaakt hierdoor geen allergische reacties.

Trouwringen van Zilver

4226f582096e967295dfe170a6903333.jpg

Ook zilver wordt nog steeds gebruikt als trouwringen en/of vriendschapsringen. Zilver is veel goedkoper in aanschaf dan goud en een goed alternatief als goud en platina te duur is.